Hitta rätt övervakningskameror till gården

Övervakningskameror utomhus är inte bara praktiska för säkerheten och minska risken för inbrott. Du kan se vilket djurliv som rör sig kring gården och om det finns några rovdjur. Att sätta upp övervakningskameror som privatperson kräver inte några tillstånd. Däremot om du driver gården som företag kan du behöva kontrollera vad som gäller.

Hos Prylstaden hittar du övervakningskameror som är tillverkade för utomhusbruk. Bland annat ett brett urval av IP-kameror så du kan se direkt i din mobil om det sker någon rörelse kring gården. Du får bland annat Push-notiser när något sker så du behöver inte titta igenom filmer.

Att välja rätt kamera för ändamålet

Innan du väljer övervakningskameror till gården är det bra att utvärdera behoven. Det finns enklare kameror som inte kräver nätverkskabel. Bilden är inte lika högupplöst men du kan se vad som rör sig kring gården.

Vill du ha bättre kvalitet för mer detaljerade bilder kan du välja lite mer avancerade kameror. Det finns även möjlighet att koppla ihop med LED-belysning. Då kan du se än bättre om du övervakar nattetid. Ska du resa bort är det praktiskt om du kan få meddelande till mobilen när något sker. De flesta övervakningskameror går att koppla ihop med både smartphone, surfplattor och dator.

Glöm inte informationsplikten om du har lantbruk

Har du lantbruk och bedriver näringsverksamhet får du installera övervakningskameror. Däremot är gränsen mellan privat och företag lite svårbedömt. Därför kan det krävas att du följer dataskyddsförordningen och kameraövervakningslagen. Bland annat behöver du upplysa om att det finns övervakningskameror där det finns risk att enskilda personer filmas.

Har du ingen näringsverksamhet och bara är privatperson är reglerna inte lika hårda. Det är även mindre risk att råka filma personer i glesbygd. Däremot ska du inte övervaka allmän plats. Tänk på att inte sprida filmer eller material där andra personer förekommer på bild.

Similar Posts