Goda bakterier och varför de är viktiga

Människokroppen är en varm miljö för bakterier att växa i. Goda bakterier finns bara i näsan, munnen och tarmarna. De hjälper till att producera de rätta enzymerna från den mat vi äter. Yoghurt kan användas som ett naturligt probiotiskt tillskott eftersom den innehåller miljontals goda bakterier som hjälper till att smälta livsmedel och stärka immunförsvaret i våra kroppar. Dessutom har yoghurt fördelaktiga egenskaper mot vissa infektioner som akne, förstoppning och diarré, karies och urinvägsinfektioner. Här kan du läsa mer om probiotika bäst i test.

Vad är goda bakterier?

Bakterier är encelliga organismer, varav vissa är till nytta för människan på följande sätt:

  • frigör vitaminer som biotin, tiamin och riboflavin
  • stimulerar mag-tarmkanalen att dra ihop sig naturligt
  • hjälper till att smälta maten
  • bryter ner cellulosa så att människan bättre kan ta upp näringsämnen från maten

Vad gör goda bakterier?

Goda tarmbakterier hjälper oss på många sätt till exempel:

  • de skyddar oss mot infektioner
  • de hjälper till att bryta ner maten till näringsämnen som kan tas upp av kroppen
  • de stimulerar mag-tarmkanalen att dra ihop sig naturligt

Bakterier är viktiga för våra kroppar eftersom de hjälper oss att bryta ner maten och bekämpa infektioner. De producerar enzymer som gör det möjligt för oss att smälta maten, vilket innebär att bryta ner långa kedjor av komplexa sockerarter till mindre enheter som kroppen kan absorbera.

De enzymer som produceras av goda bakterier är viktiga för oss eftersom de bidrar till att vi kan smälta andra livsmedel som passerar genom vår tarmkanal.

Varför måste vi ha bakterier i kroppen?

Vi behöver dem för att våra kroppar ska fungera – utan dem skulle det inte finnas några näringsämnen som står till vår förfogande. Vi skulle inte kunna smälta vår egen mat, vilket skulle leda till undernäring och svält.

Vi behöver goda bakterier i kroppen eftersom de hjälper till att producera rätt enzymer från maten vi äter. De skyddar oss också från infektioner och bekämpar farliga bakterier. Probiotiska mikroorganismer finns överallt, bland annat i yoghurt och mörk choklad.

Probiotiska mikroorganismer

Probiotiska mikroorganismer kan hittas i yoghurt och andra mjölkprodukter eller i kosttillskott. De är levande mikroorganismer som, när de ges i tillräckliga mängder, ger en hälsofördel för värden. De mest kända probiotikerna är Lactobacillus och Bifidobacterium, men det finns många andra.

Probiotiska mikroorganismer har följande effekter på våra kroppar:

  • förbättrar matsmältningen
  • sänker kolesterolnivåerna
  • minskar inflammation i kroppen

Vad är bra med goda bakterier?

Goda bakterier är oerhört viktiga eftersom de hjälper till att producera enzymer som bryter ner vår mat mer effektivt. De gör sig också av med gifter så att de inte ackumuleras i kroppen – dessa gifter är nödvändiga för god hälsa. Utan goda bakterier skulle kroppen inte kunna smälta maten ordentligt eller ta upp näringsämnen ordentligt.

Goda bakterier lever i människans tarm, där de bryter ner maten och producerar vitaminer. De finns i två typer: kortkedjiga fettsyror som producerar mjölksyra och fibersättande Bifidobacterium, såsom Lactobacillus, Bifidobacterium, Bifidobacterium, Bifidobacterium, Bifidobacterium, Bifidobacterium och Bifidobacterium.

Vilka bakterier är farliga?

Vissa bakterier kan orsaka sjukdomar. Clostridium difficile är till exempel en bakterie som vanligtvis lever i tarmen utan att orsaka några problem. Om någon tar antibiotika kan detta döda många av de normala tarmbakterierna och göra det möjligt för C.difficile att växa och producera gifter som påverkar tjocktarmen och leder till diarré och potentiellt livshotande tarminflammation.

Similar Posts