En mobil som fungerar på gården

Om du äger en gård och jobbar mycket utomhus i ur och skur kan det vara svårt att välja en mobil som håller. Regn och rusk sliter på mobilen, men det gör även skakningar från eventuella maskiner du använder och om du råkar tappa mobilen när du jobbar. Många mobiler är ömtåliga och passar inte gårdsägare, men det finns saker du kan göra för att optimera din mobil för utomhusarbete. Dessutom finns det en del saker du kan behöva tänka på när du ska teckna ett mobilabonnemang.

Täckning för dig på landsbygden

Om du bor långt ute på landsbygden är det viktigt att hitta en mobiloperatör som har bra täckning där du befinner dig. Idag har de flesta mobiloperatörer bra täckning över hela Sverige, men det finns vissa som fungerar bättre i en del områden. Täckningen måste vara bra oavsett om du jobbar inne i skog, i bergig miljö eller någonstans där mobiltäckningen kan vara försämrad på något sätt. Använd en täckningskarta, men fråga gärna även i lokalområdet vilken mobiloperatör som har bäst täckning.

Tillräckligt med samtal, sms och surf

Som gårdsägare är det många du måste kontakta för att arrangera allt du behöver till gårdens underhåll. Det kan bli många samtal och sms varje månad och om du inte har ett bra abonnemang kan priserna dra iväg, så jämför mobilabonnemang för att hitta ett som har allt du behöver för ett bra pris.

Du kanske behöver många samtal och sms, men inte lika mycket surf? Då kan du välja ett abonnemang med fria samtal och sms, men en mindre surfpott. Om du använder mycket surf och kanske till och med använder mobilsurfen som gårdens enda internetuppkoppling, så är det bäst att välja ett abonnemang med obegränsat surf.

Använd ett robust mobilskal

Robusta mobilskal som tål vatten och påfrestningar är ett måste om du använder mobilen på gården. Välj gärna ett mobilskal i gummi eller polykarbonat för att få ett fullgott skydd. Du kan även välja ett mobilskal som är tillverkat av D3O, vilket är samma material som används till hockeyhjälmar. Ett populärt märke är Otterbox som tillverkar mobilskal i många olika modeller och till många olika mobiler.

Mobilskalet får gärna ha en klämma som gör att du kan sätta fast det i bältet. Det innebär att du inte behöver ha den i fickan, vilket ökar risken för att den böjs när du sätter eller böjer dig, eller att den trillar ur fickan.

En viktig sak att komma ihåg är att ett robust mobilskal ska gå upp lite över kanten på skärmen för att skydda bäst. Du ska alltid ha ett skärmskydd ihop med ett mobilskal om du vill ha ett komplett skydd.

Välj en tåligare mobil

Mobiler med stora skärmar är ömtåligare av naturliga skäl och du bör även undvika mobiler som har böjda skärmar. Välj hellre en mobil med en mindre skärm och som du vet klarar av lite stötar. Nokia är en klassiker som tål det mesta, men du kan även välja en Doogee, Samsung Galaxy Xcover, CAT eller Blackview för att nämna några. Ha gärna en något billigare mobil på gården, för oavsett hur tålig och skyddad mobilen är så finns det alltid en risk att den skadas när den används under hårt fysiskt arbete.

Similar Posts